T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Emine-Fevzi Uslu İlkokulu

1. SINIF ÖĞRENCİ KAYITLARI

Kıymetli Velilerimiz,

Bu yıl okulumuz kayıt sahasında bulunan ve 1. sınıfa devam edecek öğrencilerimizin listesi   otomatik olarak okulumuzun e-okul sistemine gelecektir. Bunun için okulumuza gelmenize gerek yoktur. Öğrencilerin kesin kayıtları okulumuzca otomatik yapılacak olup form doldurmanıza  da gerek yoktur. Bilgi formları okul başlayınca öğretmenlerimizce sizlere dağıtılacaktır. Çocuğunuzun hangi okula devam edeceğini öğrenmek için e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Tüm öğretmenlerimizin  değerli olduğunu bilmenizi isteriz. Gelecek eğitim öğretim yılında öğretmenlerimizin mutlu ve huzurlu hissedebilecekleri sınıfların oluşabilmesi için çalışacağız. Bu süreci hem sizin için hem de bizim için olumlu geçirebilmek adına sizlerden de destek beklemekteyiz. Öğretmenlerimizin tümünün bilgi ve birikimlerinin tam olduğunu, yeterli mesleki deneyime sahip olduklarını, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacaklarını biliyoruz, inanıyoruz ve onlara güveniyoruz.

ÖĞRENCİ SINIF LİSTELERİ  OTOMATİK OLARAK RASTGELE BELİRLENECEKTİR!

ÖZEL SINIF YAPILMAYACAKTIR!

ÖĞRETMENE VEYA ÖĞRENCİLERE  GÖRE SINIF OLUŞTURULMAYACAKTIR!

KAYIT ÜCRETİ ADI ALTINDA HERHANGİ BİR TALEBİMİZ OLMAYACAKTIR!

LÜTFEN; TANIDIK, EŞ-DOST, ETKİLİ VE YETKİLİ KİŞİLERİ ARAYA KOYARAK BİZİ ZAN / BASKI ALTINA BIRAKMAYINIZ. BU TÜR İSTEKLERİ GERLEŞTİREMEYECEĞİZ! ! 

TÜM SINIFLAR; ADİL VE EŞİT ŞEKİLDE BELİRLENECEKTİR! DOĞRU VE YASAL  OLANIN BU OLDUĞUNU SİZ DE BİLİYORSUNUZ… 

 Bunun yanında aşağıdaki hususları bilmenizde yarar vardır….

Okulumuz kayıt sahasında ikamet eden ve çocuğunun kaydı okulumuza çıkmayan  velilerimizin adreslerini kontrol etmeleri, gerekiyorsa Nüfus İdaresine başvurmaları ondan sonra okulumuza gelerek bilgileri güncellemeleri gerekmektedir. Bunun  yanında E-Devlet üzerinde de çocuğunuzun hangi okula kayıt olacağını öğrenebilirsiniz.

Sonradan buraya taşınan ve adreslerini kayıt sahamıza taşıyan velilerimizin ise okula gelmeleri gerekmektedir.

2017 yılı Ekim. Kasım ve Aralık ayında doğan çocukları, isteğe bağlı olarak velilerimizin okulumuza vereceği dilekçe ile kayıtları bir sonraki yıla kadar ertelenebilmektedir. Ancak bu  durumdaki çocukların ana sınıfa devam etmeleri zorunludur.Yukarıdaki ayların dışında doğan ve velilerimizce okula gönderilmek istenmeyen çocuklar için: Devlet hastaneleri veya Üniversite hastanesinde doktor raporu getirmek suretiyle kayıtları ertelenebilmektedir. Ancak bu durumda da olan  çocuklar ana sınıfına devam etmek zorundadır.

Geçen yıl kayıt erteleyenler veya okula gönderilmemiş ( kayıt erteleyen veya sağlık sebebiyle erteleyen gibi nedenlerle) öğrenciler  kayıtlıdırlar, her hangi bir işlem yapmanız gerekmemektedir. Bunun yanında sağlık sorunları olan öğrencilerin evraklarının okulumuza teslim edilmesi gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2022 - Güncelleme: 29.08.2023 08:43 - Görüntülenme: 4001
  Beğen | 136  kişi beğendi